DTU RoboCup 2017 (Photo: Mikal Schlosser)

DTU RoboCup 2019

Friday 26 Oct 18

Contact

Ole Ravn
Senior Advisor, Professor Emeritus
DTU Electro
+45 45 25 35 60

Contact

Jens Christian Andersen
Associate Professor
DTU Electro
+45 45 25 35 81

Video

Næste års robotkonkurrence kommer til at indeholde både nye og velkendte udfordringer for de deltagerne robotter.

DTU Robocup konkurrencen for 2019 er nu offentliggjort. Konkurrencen for autonome robotter indeholder en del nye og en del velkendte udfordringer. Banen kan som vanligt gennemføres med en robot der kan følge en hvid tapelinje, og bare det giver 5 point. En mere kapabel robot kan optjene op til 36 point. Der er præmier for antal point og for placering og desuden en stribe specialpriser.

Kamera, augmented reality og satellit-robotter
Det er blevet mere almindeligt at robotter har et kamera, og banen for 2019 er udviddet med visuelle AR (Augmented Reality) koder, som kan være til hjælp for robotten. Robotten må yderligere denne gang indeholde satellit-robotter, der kan samle point hver for sig. Af andre udfordringer kan nævnes: trappekørsel op og ned, forstyrrende trafik på dele af banen, en racerbane, opsamling af golfkugler og andre forhindringer der giver point ved korrekt aflevering.

Robotteknologi i fokus
Konkurrencen, der blev afviklet første gang i 1997, bliver afholdt for at øge kendskabet til robotteknologi. Men den er samtidig direkte afledt af måden, som man underviser på i de retninger på DTU, der beskæftiger sig med robotteknologi. At bygge sin egen robot og få den til at gøre det, som man har programmeret den til.

Konkurrencen finder sted i DTUs bibliotek på Lyngby campus den 24.-25. april 2019.

Information om banen og øvrige oplysninger findes på DTU RoboCups hjemmeside

 

 

 

News and filters

Get updated on news that match your filter.