Playware-AUT eSport robotspil på Roskilde Festival

Tuesday 27 Jun 17

Contact

Henrik Hautop Lund
Professor
DTU Electrical Engineering
+45 45 25 39 29

Styr din robot gennem festivalområdet for at samle og sortere affald, og lever det korrekt til affaldssortering, uden at din robot vælter telte eller toiletvogne undervejs, eller bliver blokeret af modstanderens affaldsrobot.

eSport har på det seneste opnået stort fokus som en ny sport med professionelle spillere og hold, også i Danmark, med et årligt seertal på op imod en kvart milliard og med spillere, der vinder præmier på 1 million dollars. Oftest er eSport holdspil i computerspil, hvor der kæmpes holdene imellem i en virtuel verden på computerskærmen, og hvor tilskuerne kan følge kampen både fra den enkelte spillers synsvinkel og via oversigt over den virtuelle verden på store skærme eller via TV.

De tre DTU studerende, Kristian Revsbech, Jakob Bindslev og Esben Dalgaard viser på Roskilde Festivalen med deres Playware-AUT projekt, hvordan denne eSport vil kunne udvikle sig til helt andre dimensioner i fremtiden med brugen af robotter, hvor eSport spillerne kæmper med virkelige robotter i den virkelige verden. Med den første prototype af et sådant eSport robotspil, lader de tre DTU Playware-AUT studerende spillerne styre robotter i en kamp om indsamling og sortering af skrald. Der er to spillere, der kører samtidigt for at samle flest points. Spillerne ser banen gennem et kamera i fronten af deres robot, på en skærm monteret direkte i et headset, så det er det eneste, spillerne kan se. Samtidigt kan tilskuerne følge med både ved at se banen fysisk, men også fra spillernes synsvinkel, gennem ekstra skærme. Imens kører der et scoreboard, der viser spillernes points, samt den daglige highscore gennem dagen.

Medens selve spillet sætter fokus på besværet ved samling og sortering af skrald, samt fremtiden indenfor renovationsarbejde med hjælp fra automatisering og robotisering, vises der med proof-of-concept robotspillet, at eSport kan udvikles i helt nye retninger i fremtiden fra det virtuelle til det virkelige med brug af robotter, droner, m.v.

Projektdeltagere: Kristian Revsbech, Jakob Bindslev, Esben Dalgaard – studerende DTU Elektro

Vejledere: Professor Henrik Hautop Lund, Henrik Poulsen, Massimiliano Leggieri – DTU Elektro

News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.playware.elektro.dtu.dk/news/nyhed?id=9D5032EB-7EAA-4075-B248-C9F95486F63B
17 AUGUST 2018